EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

2023 - първите селища на Марс

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

2023 - първите селища на Марс

mail11:30 | 28.08.2012прегледи 750 коментарикоментари 0


Докато американският марсоход Curiosity в автоматичен режим изучава повърхността на Марс, холандците започват мащабна подготовка за пилотирана мисия към тази планета. Според проекта Mars One се планира там да бъдат основани първите човешки селища към април 2023 година.
Първият екипаж, състоящ се от четирима астронавти /засега не е известно от кои страни - подборът ще започне едва през 2013 година/ го очаква седеммесечно пътешествие от Земята до Марс. Там те трябва да построят първите жилища за колонистите и да останат да живеят за неопределен срок.
Всеки две години към селището ще се присъединява нов екип. Планира се към 2033 година числеността на „населението” на Марс ще бъде около двайсетина души. Колонистите ще бъдат заети предимно с научна дейност, а също с геологически изследвания. Всички те ще живеят и работят в автономни модули, специално конструирани за „марсианската експедиция”.
Екипът Mars One започна да работи над своя проект в началото на 2011 година. Основателите на проекта Бас Лансдорп и Арно Вилдерс са убедени, че Mars One непременно ще се изплати. Работата е в това, че финансирането на проекта се извършва за сметка на стартиращото по телевизията реалити-шоу. Експерти смятат, че възможността да се следи пътешествието и бита на първите „марсонавти” ще привлече огромно количество зрители и медии. Бас Лансдорп не изключва, че в първия екип колониалисти ще участват професионални космонавти. Той отбелязал, че особено полезен ще бъде опитът на участниците в руския проект „Марс-500”, по време на който шест доброволци от различни страни, в това число и италиански „марсонавт”, прекарали в наземен имитатор на „марсиански кораб” 520 денонощия.
При всички случаи колонисти ще могат да станат хора с отлична физическа и психологическа подготовка, с много добро здраве, висока устойчивост към стресове и ниско равнище на конфликтност, имащи техническо, биологическо или медицинско образование. И в момента на подаване на документите претендентите не трябва да са по-възрастни от 35 години. Общо в проекта ще участват около 40 астронавти.
За да може да бъде проведена подготовка на колонистите на местност, близка до условията на марсианска пустиня и да бъде проверено цялото необходимо оборудване, предполага се, че Mars One ще построи макет на бъдещото марсианско селище в пустинята Гоби или в Сахара. Подборът на космонавти и тяхната по-нататъшна подготовка ще се предава по телевизията и в интернет. Подборът на първите астронавти ще започне през 2013 година./радио Голос Росии

.


Тагове: Марс, селища
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4236