EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

2020: Ще има е-правителство

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

2020: Ще има е-правителство

mail13:03 | 12.11.2018прегледи 719 коментарикоментари 0


  Според вицепремиера Томислав Дончев напълно функционираща система на електронно правителство ще имаме от 2020 година. Вече 96% от държавните и общинските администрации използват електронен документооборот, каза още той в парламента, отговаряйки на въпрос на народния представител  Александър Ненков относно изпълнение на разпоредби от подзаконовата нормативна база в областта на електронното управление, във връзка с електронния обмен на документи в администрацията.
     Електронни  документи вече си обменят 739 администрации - 616  териториални и 123 на централно ниво. Към системата все още не са включени няколко малки общини и малоразмерни държавни служби, посочи Томислав Дончев. Усилията обаче продължават, защото е важно да включим всички  администрации, дори и малките, каза той. Свързаността  на администрациите е само предпоставка, не бива да се допуска в единия и другия  край на кабела да има хартия и да сканираме документите, защото добавената стойност е много ниска, посочи вицепремиерът. Следващите ни стъпки са работа по централен модул за антивирусна защита и по модула за електронно връчване на документи на  гражданите, като голямата задача е електронната идентификация, каза Дончев.
  Модулът за електронно връчване позволява  на държавата  да общува по сигурен начин с гражданите, като той може да се използва и от други доставчици на услуги като банки мобилни оператори. Според Дончев до средата на 2019 година  системата за електронно връчване ще е готова на 70 - 80%.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg