EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

2020: Железница от Сърбия до Турция

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

2020: Железница от Сърбия до Турция

mail12:30 | 19.09.2012прегледи 677 коментарикоментари 0


Сред основните приоритети на България в областта на транспортната инфраструктура е да изгради до 2020 г. цялото пътно и железопътно направление от сръбската граница през Пловдив за Бургас и до Свиленград-турска/гръцка граници. Това стана ясно от думите на транспортния министър Ивайло Московски по време на българо-австрийски бизнес форум във Виена.
От изключителна важност са модернизирането на жп линиите Видин–Руска Бяла, София–Перник–Радомир и възстановяването на проектни параметри на линията Русе–Варна, която е връзка между най-голямото пристанище на р. Дунав и Черно море. Чрез реализацията на приоритетите към 2020 г. България ще притежава модерна, безопасна и сигурна транспортна система, в постигането на това страната разчита изцяло на европейските фондове.
За подобряване и поддържане на съществуващата пристанищна и летищна инфраструктура, както и доизграждането на липсващата такава България разчита много на публично-частното партньорство под формата на концесиониране. „Опитваме се максимално да мобилизираме частния сектор и да създаваме благоприятни условия за привличането на инвеститори”, каза Московски и представи част от сферите за сътрудничество с Австрия – информационните и комуникационните технологии (ИКТ) в публичния сектор; политики в областта на информационната сигурност; стандарти в сферата на електронното управление; изграждане и поддържане на национални изчислителни центрове и управление на информационните ресурси; идентифициране и съвместно участие в проекти, финансирани от ЕС и други.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4159