EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

2018 - реален рестарт за ваканционните имоти

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

2018 - реален рестарт за ваканционните имоти

mail18:00 | 18.12.2018прегледи 1078 коментарикоментари 0


За първи път от 2014 г. насам се наблюдава спиране на спада на цените на морските имоти, твърди регионалният мениджър  Елена Макреева от BULGARIAN PROPERTIES. Средната цена, на която се сключваха сделки в Слънчев бряг през третото тримесечие на 2018 г., е 515 евро/кв.м. В района на елитния курорт Свети Влас - от 650 до 1000 евро/кв.м. Особен интерес представляват апартаментите в живописни курортни селища на 2-6 км от брега. Цените на напълно обзаведените и оборудвани жилища в тях варират от 250 до 300 евро/кв.м.

Самият профил на българския купувач е различен от този в предишни години. Бюджетите са по-големи, търсенето на висококачествени недвижими имоти е очевидно, налице е желание да се инвестира в елитни курортни комплекси със силни управляващи компании. Българският купувач разбира и оценява предимството на качествената поддръжка в комплекса и съответно има желание да плати разумна такса в рамките на 7-12 евро/кв.м. на година, за да получи сигурност, безопасност и добро обслужване.

Броят на сделките с имоти ново строителство по морето намаля значително. Минус за купувачите в този случай е липсата на условия за покупка на разсрочено плащане на вноски за няколко години. В предишни години повечето купувачи придобиваха ваканционните жилища чрез удобни планове с безлихвени вноски, изплащани при достигане на всеки нов етап от строителството на комплекса.
При покупка на вторичен пазар сделката с имот може да отнеме до 3-4 месеца (максимум) и то при взаимно съгласие на страните. Срокът е ограничен, тъй като, като правило, продавачът е физическо лице и, за разлика от строителя, иска да реализира сделката и да получи пълната цена за своя имот в рамките на няколко месеца. Плюс обаче е, че имотите на вторичен пазар могат да бъдат закупени с ипотечен кредит.
Те имат и следните няколко предимства:
• придобивате готов за живеене / отдаване под наем имот, често напълно оборудван с мебели и всички необходими домакински уреди
• избирате сред много широк диапазон от цени и типове имоти
Всеки ден излизат нови имоти на пазара, затова следете нашите бюлетини, за да не пропуснете най-изгодната оферта! Най-добрите имоти се реализират в рамките на няколко дни или седмици
• имотите на вторичен пазар често са почти или напълно неизползвани, тъй като много продавачи са купили „на зелено“ само с цел инвестиция.
2018 г. даде реален рестарт на ваканционния пазар, като го направи още по-разнообразен и по-динамичен, както в изобилието от предлагани обекти, така и в броя запитвания за всякакви видове имоти.
През зимния сезон продължаваме да получаваме нови интересни оферти за имоти и запитвания за покупка. Много клиенти идват за огледи, за да купят и организират бъдещите си летни ваканции или да се преместят за постоянно в района.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 3888