EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

2017: Проекти без държавни гаранции & заеми

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

2017: Проекти без държавни гаранции & заеми

mail06:35 | 28.04.2016прегледи 7314 коментарикоментари 0


Министерският съвет взе решение в проекта на закон за държавния бюджет на Република България за 2017 г. да не бъдат включвани нови инвестиционни проекти, които да бъдат финансирани с държавни заеми и/или с издаване на държавни гаранции по реда на Наредбата за условията, на които трябва да отговарят инвестиционните проекти, финансирани с държавни заеми, и проектите, кандидатстващи за финансиране с държавна гаранция, и за реда за тяхното разглеждане (Наредбата). Това съобщи правителствената информационна служба.
Това ще осигури последователност при прилагането на мерките за фискална консолидация и за спазване на фискалните цели и ограничения в размера на публичните разходи, предвидени в Средносрочната бюджетна прогноза за 2017-2019 г.
Изискванията на Наредбата не се отнасят за проекти, за чието одобрение има предвиден друг специален ред в закон или в нормативен акт на Министерския съвет, в които са регламентирани особеностите за тяхната реализация, независимо че за финансирането им се планира ползването на заемен ресурс и/или издаването на държавна гаранция.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg