EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

2012г.: 25% по-малко бюрокрация

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

2012г.: 25% по-малко бюрокрация

mail14:50 | 21.02.2012прегледи 398 коментарикоментари 0


Председателят на Европейската комисия Жозе Барозу прие днес председателя на групата на високо равнище от независимите заинтересовани страни по административната тежест Едмунд Щойбер, който предаде доклада на групата за опита на държавите в ЕС в прилагането на законодателството на Общността в тази област.

В доклада са посочени примери как държавите прилагат законодателството на ЕС по начин, който не предполага ненужна административна тежест на национално ниво. По думите на Барозу, намаляването на тази тежест би допринесло за подобряване на бизнес средата, растежа и заетостта в Европа. Комисията поръча доклада през август 2010 година. В документа са включени 74 примера, сред които инициативи за електронното управление, за интелигентни решения, в частност за малкия бизнес, във връзка с пряко ангажиране на заинтересованите страни.

Докладът показва, че съществуват възможности за подобрение при прилагането на законодателството на ЕС. Тъй като почти една трета от административната тежест за бизнеса, произтичаща от законодателството на ЕС, е в резултат на неефективното прилагане на национално ниво на изискванията на Общността, намаляването на такова обременително прилагане е от жизненоважно значение за подобряване на бизнес дейността и за стимулиране на европейската икономика и на нейната конкурентоспособност, се посочва в документа. Целта за намаление на административната тежест за бизнеса в ЕС с 25 на сто до 2012 г. и програма за действие бяха предложени от ЕК през януари 2007 г. и одобрени от Европейския съвет през март същата година. Подобряването на бизнес средата чрез намаляване на административните процедури е съвместна цел, която може да бъде постигната само въз основа на споделена отговорност на европейските институции и държавите в ЕС, отбелязва комисията.
 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4164