EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

2011 - възможен старт на "Набуко"

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

2011 - възможен старт на "Набуко"

mail18:01 | 18.03.2010прегледи 1230 коментарикоментари 0


През 2011 ще започне строителството на южната отсечка на тръбопровода "Набуко", съобщи на съвещание в Анкара управляващият директор на консорциума "Набуко Пайплайн Интернешънъл" Райнхард Мичек, цитиран от ИТАР-ТАСС.
В настоящата година проектът ще получи сериозно развитие: ще започне инженерно-техническа подготовка, ще бъдат разгледани въпросите за финансирането и търсенето на източници за натоварване на мощностите. И вече през 2011 г. ще започне строителството на южната част на тръбопровода, каза Мичек. Той добави, че през 2014 г. ще бъде пуснат по тръбопровода първият газ.
Заседанието в Анкара, на което присъстват представители на страните-участнички в проекта "Набуко", е посветено на мониторинг на текущото състояние на реализация на проекта и изработване на програма за действие в бъдещ период. Страните са
обсъдили въпросите за търсене на източници на гориво за тръбопровода.
Турският министър на енергетиката и природните ресурси Танер Йълдъз е заявил, че "Набуко" е стратегически, политически подкрепян от Турция търговски проект. На срещата е било изразено желание за организиране на централен офис на консорциума в Турция. Министърът е посочил, че срещите по проекта ще продължат.
По газопровода "Набуко" се предвижда да се транспортира каспийски природен газ до Европа, като се заобикаля Русия. Стойността на проекта се оценява на почти 8 милиарда долара.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg