EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

2010 – ще доминират икономичните градски коли

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

2010 – ще доминират икономичните градски коли

mail13:40 | 08.01.2010прегледи 770 коментарикоментари 0


Радослав Лазаров
Най-актуални и през тази година ще са малките и компактни автомобили. Вина до известна степен има икономическата криза, но не бива да забравяме и отрезвяването в посока опазване на околната среда и съответно избор на автомобили с по-ниски нива на вредни емисии.
Един от най-очакваните модели е Audi A1, който ще се появи през август и ще се опита да мултиплицира успеха на останалите модели на марката, радващи се на голяма популярност.
Семейният му конкурент Volkswagen Polo ще ни изненада в началото на лятото – през май с версия Cross, която ще е пригодена и за леки разходки извън асфалтираните пътища.
През март на пазара ще се появи необичайният по своя дизайн Chevrolet Spark. По същото време ще стигне при първите си притежатели и така очаквания Citroen DS3.
Дългоочакваният в САЩ малък Ford в лицето на Fiesta най-накрая ще зарадва янките, но в Европа ще трябва да почакаме появата му чак през есента.
През април на пазара ще се появи Alfa Romeo Giulietta, а през юни и Honda CR-Z. Трите автомобила са сочени като основни конкуренти на лидера в класа VW Golf.
Очакваното ново поколение на петата серия на BMW бе показано през декември, но реално ще бъде на пазара от март. Така средния сегмент получава част от загубеното през последните няколко години внимание.
В същата категория новите продукти са комби версията на Skoda Superb, Saab 9-5 – идващ през май, Volvo S60 – през юни и Volkswagen Passat, който ще бъде на пазара едва в края на годината.

Луксозният клас противно на очакванията не страда от липса на достатъчно нови попълнения и в кризисни периоди за световната икономика и в частност за автомобилната индустрия. Показателен е факта, че дебют ще направят над 30 нови или реновирани модела.
Вече е на пазара новия Rolls-Royce Ghost, а отговорът му Bentley Mulsane ще дойде чак през юни. При луксозните четири врати лимузини има доста нови предложения, готови да оспорят лидерството на Porsche Panamera и Nissan GT-R. В тази компания се числят Jaguar XJ, Aston Martin Rapide, Infiniti M37 и Audi A8. Не може да пропуснем и някои летни изкушения, като Audi R8 Spyder, Hyundai Genesis, Porsche Boxster Spyder, Maserati GranCabrio, Nissan 370Z Roadster и Mercedes E-Class. При чистите спортни автомобили новостите не са много: Ferrari 458 Italia, Lamborghini Gallardo Superveloce и Porsche 911 GT2.
Офроуд моделите отново ще имат засилено присъствие през годината. Като започнем от най-евтиния вариант – Dacia Duster и стигнем до Х6 Hybrid, Range Rover, Saab 9-4X и Volvo V60, 2010 се очертава благоприятна за този сегмент. Същото може да се каже и за кросоувърите, където ще е интересна появата на Opel Meriva, Mini Colorado и Mazda5.
Разнообразието на моделната гама за 2010 г. е пъстро, като очакванията на специалистите са най-голям интерес от страна на потребителите да привлекат новите компактни автомобили. Не без значение са предложения от останалите сегменти, но световните тенденции са насочени към т. нар. даунсайзинг - лансирането на икономични градски автомобили.


Тагове: коли, свят, модели
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4163