EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

2010: свити разходи и контрол над бюджета

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

2010: свити разходи и контрол над бюджета

mail18:34 | 03.07.2009прегледи 978 коментарикоментари 0


oresharski12Следващото правителство трябва да установи още по-строг контрол върху разходите до края на годината, за да може да приключи с балансиран бюджет и да подготви свит бюджет за 2010-а. Това каза днес на пресконференция в Бургас водачът на изборната листа на "Коалиция за България" Пламен Орешарски, предаде БТА. Той коментира обсъжданото между политици в последните няколко дни евентуално споразумение с Международния валутен фонд.
Според Орешарски привържениците на подписването на споразумение се страхуват, че няма да могат да водят добра макроикономическа политика. Освен това то ще причисли България до финансово несъстоятелни страни в Европа. Това ще доведе до инвеститорско недоверие и дори до оттегляне на инвестиции.
Пламен Орешарски посочи, че едно евентуално споразумение с Международния валутен фонд ще ни отдалечи от влизането в еврозоната. Той добави, че ресурсите, които страната ни би получила от фонда, ще се използват в подкрепа на платежния баланс и няма да може да се изразходват.
Министърът на финансите каза, че от наблюденията си за Румъния, Латвия и Унгария смята, че при споразумение с фонда правителството ни ще трябва да изпълни определени условия.
Вероятно част от тях ще са съкращаване в публичния сектор, намаляване на заплатите и съкращаване на публичните разходи.
Разбира се, тези параметри ще бъдат предмет на договаряне и ако се стигне до споразумение, те ще бъдат коментирани детайлно.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1012