EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

200 кг. злато, скрити в малко село

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

200 кг. злато, скрити в малко село

mail15:15 | 15.08.2011прегледи 1020 коментарикоментари 0


Съкровище от 200 килограма злато и сребро търсели иманяри в селото на Слави Трифонов Горна Митрополия. Богатството било заровено преди повече от век от богатия търговец Али Саидов, твърди внукът му, 69-годишният Седах Юмеров Алиев.
Мъжът обяснява, че знае къде точно да намери легендарното имане, но чака разрешение от държавата да го изкопае, пише в. „България днес“. Според легендата, в земята са оставени един шиник, пълен със злато, и още два със сребро. „Един шиник побира 15 кг жито. Златото е по-тежко и сигурно в сандъка ще е към 70 кг,“, пресмята пенсионерът.
Той знае къде е заровено златото от баща си, който пък присъствал на самото закопаване. Досега фамилията не е посягала на златото, защото не е имало възможност да го направи. „Искам всичко всичко да е честно и почтено. Преди комунистите щяха да ни вземат съкровището. След промените също се страхувахме да го извадим. Сега вярваме, че дойде моментът да го извадим“, казва наследникът.
Пред намирането на съкровището има само един проблем – мястото на което е заровено, се пада в държавен парцел. Седах не може да го търси без разрешение. „Дал съм обявление в прокуратурата и ДАНС, че искам да копая. Знам точното място – то е в село и върху него има сгради. Не разбирам защо още не са ми разрешили. Даже и долу да няма нищо, държавата така или иначе не губи нещо“, обяснява наследникът. Той обещава, че като вземе златото, ще създаде работни места в Горна Митрополия. Там Седах Алиев щял да направи трапезария за бедните, които ще се хранят на символични цени./БЛИЦ


 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg