EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

200 инвестиционни диаманта в София

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

200 инвестиционни диаманта в София

mail17:55 | 04.06.2012прегледи 1701 коментарикоментари 1


Силвия Стоядинова
Първата и най-голяма на Балканите изложба на инвестиционни диаманти и бижута бе открита у нас от един от световните лидери в производството на луксозни диамантени бижута, шлифовка и продажба на инвестиционни диаманти D.I.C. Holding. Изложбата продължава до 12 юни и може да бъде видяна в шоурума на компанията на ул.“Николай Хайтов“ №8а. Сред по-интересните експонати, които могат да се видят са 24 каратов черен диамант, 10-каратов много бял инвестиционен камък, както и множество други полускъпоценни камъни: сапфири, турмалини, цитрини, александрити, топази, рубелити и др. Изложбата е пътуваща и в нея освен собствени камъни на компанията участват и диаманти, притежание на една от най-престижните диамантени борси в света – антверпенската Beurs voor Diamanthandel. В предишната спирка на изложбата – Прага бяха показани 450 инвестиционни диаманта с различни параметри на стойност милиони долари.
Повече за изложбата от директора на D.I.C Мартин Кутнер.

Г-н Кутнер за първи път се организира подобна изложба тук, какъв очаквате да бъде интересът ?
Това е първата диамантена изложба. Мисля че никоя друга компания не е правила подобна голяма изложба. Тя е тук 10 дни, до 12 юни и всички могат да дойдат и да видят хубавите неща.
Колко диаманта са изложени общо ?
Имаме повече от 200 инвестиционни диаманта на стойност няколко милиона евро, няма да казвам колко точно. Най-големият ни диамант е 24-каратов черен диамант, имаме и 6 каратов бял диамант за почи 500 000 евро.
Предишната ви изложба и била в Прага. Какъв беше интересът там ?
Да, при нас това вече е традиция. Навсякъде, където имаме шоурум и клон рано или късно правим такива диамантени изложби. Идеята е два пъти в годината да ги реализираме. В България това е първата такава изложба, така че сигурно в края на годината ще направим и втора изложба. Същото правим и в Прага, Братислава, Варшава. След всяка изложба камъните пътуват до друг град. Тук като свърши изложбата камъните пътуват до Варшава, след това до Виетнам. Искаме хората да имат представа за диамантите, да могат да ги видят на живо. Всеки, който дойде тук разбира, че има камъни за 1000 – 2000 евро, а не само за 500 000 евро и че има и бижута от 200-300 евро, които пак са качествени и могат да оставят следа във времето. Тогава хората решават, че е по-добре да купят диамант, когато има повод – сватба, абитуриентска вечер или рожден ден, отколкото една прахосмукачка например. Диамантът е подходящ за почти всякакви празници.
В другите страни повече ли се купуват диаманти ?
В чужбина жената получава средно от 7 до 9 диамантени бижута през целия си живот. Но всъщност на Запад има и такава традиция, че стойността на диамантеното бижу, което се подарява под формата на пръстен или каквото и да било, трябва да е поне три пъти по-голяма отколкото е заплатата на мъжа, който го подарява. Така че годежния пръстен трябва да е поне 6000 евро. Това е наистина твърда традиция на Запад. Когато искате да има сватба с жената до вас, това няма как да се случи без диамантено бижу.
Диамантите с какъв карат са най-добри за инвестиция ?
Инвестиция, която ви носи доход от 10-15 до 20% е добър вариант. Такива камъни са на стойност от около 30 000 евро. В момента от 3 до 7 каратовите камъни най-често се купуват. Доходността зависи и от параметрите на камъка, но цената му спокойно може да се качва от 10 до 20% годишно.
В България за какви поводи най-често се купуват диаманти ?
Най-често се търсят за годежи, или когато се роди дете. Все по-често хората купуват на децата си диаманти, когато завършват университет или училище, вместо скъп телефон, електрически уред или лаптоп. Пак казвам диамантът оставя следа във времето и това е много важно. Детето след 10 години едва ли би се сетило за подарения лаптоп, фотоапарат,телефон, но за подареното бижу, което има на пръста си или на ухото си, ще се сети винаги, че някой някога му го е подарил.

 


 
Коментари
 
yacek - 05-06-2012 г. 16:18:56

Нямаше нито 10 каратов камък,нито други изброени -само аметисти,дето ги има и на Витоша.Нищо особено не бяха и черните.2-3 камъка бяха интересни,но и цената им беше доста висока.В Антверпен са на половин цена.

 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1053