EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

200 животни, български породи, показани край Разлог

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

200 животни, български породи, показани край Разлог

mail15:20 | 23.10.2019прегледи 845 коментарикоментари 0


Над 200 животни бяха показани на изложение на българските породи край Разлог, каза за БТА председателят на сдружение за коневъдство и конен спорт "ДВАЛ" Атанас Грънчаров. За втора поредна година сдружението, съвместно с община Разлог, събира животновъди, които отглеждат различни породи. Второто издание на изложението има национален характер и в него се набляга основно на българските породи животни.
Изложението цели да представи качествата на местните животни и да насърчи животновъдите да ги отглеждат. В последните години всички български породи са на такова ниво, че вече са изчезващи, посочи Атанас Грънчаров. По думите му завещаните от дедите ни животни вече не се отглеждат, защото стопаните предпочитат да внасят породи, които са икономически по-изгодни.
На изложението тази година бяха показани български овчарски кучета, бяла и вакла маришка овца, калоферска дългокосместа коза, български тежкотоварен кон и други. Въпреки, че е насочено основно към българските породи, животновъдите показаха и внесени животни, които успешно се развъждат в България.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4150