EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

20-те най-престижни марки в България

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

20-те най-престижни марки в България

mail06:55 | 12.04.2017прегледи 2075 коментарикоментари 0


Най-силната марка в България е световната интернет търсачка Google, а националната телевизия bTV продължава да бъде лидер сред българските брандове. Това показа резултатът от независимото проучване на потребителския сегмент на българския пазар по инициатива на световната организация Superbrands. Проучването се провежда за пети пореден път у нас, по повод на новото издание на промоционалната програма Superbrands Bulgaria 2017/2018.

В престижната класация Топ 20 попадат още три български марки – Нова телевизия, HAPPY Bar & Grill и минералната вода „Девин“. За първи път в нея влизат два международни бранда: Кауфланд и Samsung.

Някои от досегашните лидери по категории и сектори запазват водещите си позиции, но при други се наблюдава динамика: Mercedes-Benz измести BMW от първото място при автомобилите, Банка ДСК застана начело в банковия сектор, а Мтел отстрани VIVACOM от челната позиция в категорията „Телекомуникации“. За първи път в проучването на Superbrands, „БУЛСТРАД ВИЕНА ИНШУРЪНС ГРУП“ е на лидерското място в застрахователния сегмент, Lindt измести Milka в категорията „Шоколадови и захарни изделия“, а родната марка чай „Биопрограма“ е предпочитана от българския потребител в този сегмент.

Методиката на подбор и оценяване на брандовете е универсална за всички страни, реализиращи програмата Superbrands. Селективният процес се осъществява на два етапа: чрез конфиденциално гласуване на членовете на независимото експертно жури – Борда на Superbrands Bulgaria, и чрез национално гласуване на потребителите в интернет. Това дава възможност експертното мнение да се разгледа успоредно с мнението на потребителите. Членовете на Борда не получават материално възнаграждение, те не оценяват марка, с която са свързани, или брандове на свои конкуренти.

Партньор на Superbrands в провеждането на националното гласуване на потребителите в интернет е водещият Институт за пазарни проучвания GfK Bulgaria.

В процеса на оценяване експертите и потребителите се ръководят от дефиницията и критериите на световната организация за Superbrands:

Superbrands е марка, която е изградила отлична репутация в своя сектор и предлага значителни материални и емоционални предимства пред конкурентите. Тези преимущества, съзнателно или несъзнателно, признават потребителите и искат да ги притежават.

Номинираните марки бяха позиционирани за оценяване по сектори в 27 категории от потребителския сегмент на българския пазар.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4156