EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

20% ръст на руски туристи

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

20% ръст на руски туристи

mail10:40 | 19.03.2012прегледи 371 коментарикоментари 0


Над 20 % ръст на руските туристи, които ще почиват в България, се очаква през тази година. Прогнозата направи заместник министърът на икономиката, енергетиката и туризма Иво Маринов по време на представянето на България на международното туристическо изложение "Интурмаркет" в Москва.

Основният аргумент за оптимистичната прогноза е облекчаването на визовия режим за руските граждани. От 1 февруари те могат да пътуват в България без визи, ако имат шенгенски. Все още може да се работи в посока на намаляване на цените за самолетните билети за пътуване до България. Този процес вече започна с увеличаването на броя на полетите към летища Варна и Бургас и ще се интензифицира след разрешението на РОСАВИАЦИЯ транспортните компании да летят, ако имат предварително договорена чатърна програма, смята Иво Маринов.

През април в София работната група по туризъм между България и Русия в рамките на междуправителствената комисия за икономическо и научно техническо сътрудничество ще обсъжда възможностите за взаимно сътрудничество в областта на балнео и СПА туризма.

България беше отличена със специална награда за представянето си на "Интурмаркет" в Москва. През тази година на националния щанд от 300 кв. м., организиран от МИЕТ, се представят 12 туроператори, туристически агенции и неправителствени организации. Българското представяне, което през тази година е под мотото "България – позната и неизвестна", се радва на изключителна популярност.
По време на изложението пред руските медии беше представен и новият туристически портал на България www.bulgariatravel.org .

 


Тагове: туристи, Русия
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg