EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

20% ръст на българския аутсорсинг

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

20% ръст на българския аутсорсинг

mail14:50 | 01.12.2011прегледи 488 коментарикоментари 0


20% растеж на българския аутсорсинг пазар през следващите 5 години, прогнозира изпълнителният директор на CallPoint New Europe, Ксавие Марсенак, по време на Български инвестиционен форум, който се провежда днес в Лондон. Според него в областта на аутсорсинг услугите в България могат да работят поне 30-40 хиляди човека. В момента в тази сфера у нас са заети едва около 12 хиляди.
Предимствата на България като аутсорсинг дестинация се представят по време на форума. Страната ни е привлекателна с възможността да изпълнява специфични бутикови проекти, обясни Ксавие Марсенак. Това означава контактните центрове да предложат своето ноу-хау в определени индустрии, типове услуги или езици и според спецификата на проекта да се локализира оптималния микс от ресурси (rightsourcing). Специализирането води до по-високо качество на предлаганите услуги, чрез надграждане на уменията на служителите и непрекъснато инвестиране в необходимите технологии.
Например екипът на компанията в София на един от най-големите клиентски центрове в Източна Европа, CallPoint New Europe, се е специализирал в сферата на туризма и високите технологии и извършва услуги на английски, немски и източноевропейски езици. В офиса си в Пловдив компанията развива предимно така наречните back office услуги. А в Румъния специализира в проекти в сферата на онлайн търговията, телекомуникациите и финансовите услуги на френски и други романски езици.
Българският инвестиционен форум в Лондон цели да представи възможностите за инвестиции в аутсорсинга и IT индустрията у нас и се организира от Министерството на икономиката, енергетиката и туризма и Българската агенция за инвестиции. Форумът беше официално открит от министъра на икономиката, енергетиката и туризма, Трайчо Трайков.


 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg