EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

20 новости на „Медикус, Денто, Галения 2016“

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

20 новости на „Медикус, Денто, Галения 2016“

mail09:05 | 21.10.2016прегледи 958 коментарикоментари 0


Високи технологии и иновативни продукти за лечение  и профилактика са  водеща тема на Международната изложба за медицина, стоматология и фармация „Медикус, Денто, Галения 2016“. Тя ще продължи до 22 октомври в Международен панаир Пловдив, където са показани експонати на 103 фирми от 14 държави.

Това е форум на здравето, обхващащ всички негови аспекти, заяви  ректорът на Медицинския университет в Пловдив  чл.-кор. проф. д-р Стефан Костянев. Той показва модерно  оборудване за лекарски кабинети и голям асортимент от инструменти и материали. Сред експонатите има над 20 новости, от които четири световни.

Демонстрират се последно поколение зъбни импланти, намаляващи до минимум нежеланите странични ефекти, като най-модерните са представени  още преди официалната им премиера в България. Дебют за нашия пазар прави уред за предотвратяване на възпаления около имплантите.

Пасти и емулсии за зъби с нанотехнологии възстановяват емайла в дълбочина и възстановяват венците. Интерес предизвикаха и биоактивните продукти за устна хигиена.

Една от сензациите е медицинската козметика за разкрасяване,  чийто ефект се доближава до този на филърите. Изненадващо е, че все повече мъже търсят тези кремове и серуми, отбелязаха от фирмата дистрибутор.

Сред най-атрактивните експонати е уредът WC Robot – автоматична седалка за тоалетна чиния с найлоново покритие за еднократна употреба. Той се използва в обществени тоалетни и повишава хигиената. За стерилността, но в здравните заведения, допринася модерният компактен автоклав, който е новост за българския пазар. Той обработва инструментите само за 10 минути.

Всяка година „Медикус, Денто, Галения“ предлага по-прецизно и по-функционално оборудване за лекарския кабинет, заяви при откриването на изложбата д-р Иван Соколов, председател на Съвета на директорите на Международен панаир Пловдив.  Радващо е, че сега участниците и държавите са повече от миналата година, добави той. 

Изразявам от името на Министерството на здравеопазването и от свое име подкрепа към вашия труд – да подпомагате обмена на информация за постиженията на здравния сектор, както и контактите между специалисти, се казва в поздравителния адрес на министъра на здравеопазването д-р Петър Москов до ръководството на Международен панаир Пловдив.

Високият престиж на изложбата се дължи на много причини, но най-важната е представянето на иновации, които са плод на контактите между учени и предприемачи, изтъкна чл.-кор. проф. д-р Стефан Костянев, който откри 22-ото издание на деловия форум. Тук може да се видят динамиката  и тенденциите на технологичния напредък, който се развива с изключително бързи темпове, подчерта той.

В експозициите производители и дистрибутори предлагат медицинска техника и консумативи, болнично обзавеждане, апаратура за реанимация и интензивни грижи, оборудване и инструменти за стоматологични кабинети и зъботехнически лаборатори, диагностични и стерилизационни уреди, продукти за профилактика и хигиена на устата, работно облекло и предпазни средства.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1020