EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

20 млрд. евро инвестира Fiat в Италия

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

20 млрд. евро инвестира Fiat в Италия

mail13:20 | 14.02.2011прегледи 555 коментарикоментари 0


Италианската автомобилостроителна група Fiat потвърди плановете си да инвестира 20 милиарда евро в страната, за да достигне производство на 1,4 милиона коли годишно, съобщи правителството, което на свой ред е готово да помогне за осигуряване на по-добри условия на конкурентоспособност, предаде Франс прес.
Италианският премиер Силвио Берлускони се срещна с двамата ръководители на Fiat - президента Джон Елкан и главния изпълнителен директор Серджо Маркионе. На разговорите присъстваха и министрите на икономиката и промишлеността, както и високопоставени представители на административната област Пиемонт, в която се намира централата на автомобилопроизводителя. Целта на срещата бе да разсее опасенията, предизвикани от изявления на Маркионе, който потвърди, че в случай на сливане Fiat-Chrysler седалището на групата би могло да бъде в САЩ.
"Всички спорове вече са приключени", "Fiat е голяма мултинационална компания, която се разрастват в световен мащаб, но остава с италианско сърце", заяви министърът на икономическото развитие Паоло Романи. Кметът на Торино Серджо Чампарино отбеляза, че Fiat е затвърдил италианската си идентичност, но в "контекста на динамично развитие, което изисква всекидневна работа, за да не се промени това".
Според президента на провинция Торино Антонио Саита условията, за да остане градът седалище на групата, "ще бъдат обсъдени през 2014 година".Fiat пое оперативния контрол над Chrysler през 2009 година и си е постави за цел заедно с партньора си да произвежда 6 милиона превозни средства през 2014 година спрямо под 4 милиона в момента. Миналия месец Fiat повиши дела си в Chrysler от 20 на 25% и предвижда да упражни правото си да го увеличи до 51% тази година, отбелязва АФП.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg