EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

20 млн.лв. по ОПАК за е-управление

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

20 млн.лв. по ОПАК за е-управление

mail10:39 | 10.03.2010прегледи 867 коментарикоментари 0


Ралица Русинова

Към момента в България няма нито една интегрирана система за електронно управление в реален оперативен режим, заяви Първан Русинов, зам. - министър в Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията /МТИТС/.
За да предвиди реалните резултати от въвеждане на е-управление, МТИТС пуска в тестов режим 14 вида административни услуги. Резултатите от тестовия старт са едва 1 200 попълнени on-line заявления за един месец. Най-търсените услуги се оказват искане за удостоверение за постоянен адрес, както и услугите на НОИ, т.е. услуги, свързани с идентификация на гражданите.
„Необходимо е повишаване на доверието към е – управлението, както на администрацията, така и на гражданите”, заяви Първан Русинов.
По думите му към момента на лице са първи стъпки по линия на координацията. Създаден е Консултативен съвет, Съвет по вписванията на информационни обекти и услуги, както и документ, който опрделя основните насоки, по които ще се изгражда стратегия за е-управление.
Бизнесът и гражданите могат да очакват стратегия и пътна карта до месец май, както и създаване на Съвет на IT директорите до юни 2010 г.
„Надяваме се до края на годината да стартираме първите проекти. Вече са подадени проекти по ОПАК, под формата на публично-частно партньорство, на стойност 20 млн. лв. Имаме амбицията и ангажимента да постигнем реални резултати и да променим усещането за бездействие и застой.”, каза още зам.министърът.
”Очакваме максимална прозрачност и засилен контрол във всички фази на изпълнението на проектите. Моля администрациите да се опитат да повишават капацитета”, допълни още той. 



 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg