EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

20 млн. лв. евросредства в Лом

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

20 млн. лв. евросредства в Лом

mail11:30 | 23.03.2012прегледи 486 коментарикоментари 1


Общинска администрация – Лом е най-големият бенефициент по оперативните програми на територията на цялата община. След нея се нарежда частният сектор с два проекта, училищата и неправителствените организации с по един проект.
Общата стойност на договорените средства е 24 695 808 лв. Най-голям интерес има към ОП „Регионално развитие”, чрез която се изпълняват 7 проекта, след нея се нарежда ОП „Развитие на човешките ресурси” с 5 проекта, ОП „Конкурентоспособност” и ОП „Околна среда” с по два сключени договора и на последно място е ОП „Административен капацитет” с един. Това съобщи Александрина Здравкова, Управител на Областен информационен център - Монтана, по време на информационна среща с настоящи и потенциални бенефициенти от Община Лом.
С малко над 7,5 млн. лв. по оперативна програма „Регионално развитие” централната градска и крайречна зона в Лом е напълно възстановена и превърната в привлекателно и оживено място за всички жители и гости, заяви на срещата кметът Иво Иванов. „С над 3,6 млн. лв. по същата програма поемаме предизвикателството да подобрим и направим по-достъпни здравните услуги и започваме изпълнението на проект за оборудване с високоспециализирана медицинска техника и обучение на персонала на общинска болница МБАЛ „Св. Николай Чудотворец”, допълни кметът Иво Иванов.
Представителите на общинската администрация, неправителствените организации, частния сектор и медиите бяха запознати с отворените схеми, насочени към общинските администрации и съдилищата по ОП „Административен капацитет” (ОПАК). Представени бяха и възможностите, които се предоставят за обучения на заети лица от фирми и подкрепа за създаване или разширяване на услугата „домашен социален патронаж” на територията на общините по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” (ОПРЧР).
Областен информационен център – гр. Монтана е създаден по проект по Оперативна програма „Техническа помощ”, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие. Стойността на проекта е 372 350 лв., като изпълнението му ще продължи до средата на 2014 година.
 


 
Коментари
 
SLAVI - 08-06-2012 г. 13:12:43

С малко над 7,5 млн. лв. по оперативна програма „Регионално развитие” централната градска и крайречна зона в Лом е напълно възстановена и превърната в привлекателно и оживено място за всички жители и гости, заяви на срещата кметът Иво Иванов УЛ.РАДЕЦКИ Е РАЗКОПАНА 12МЕСЕЦА ПО ТАЗИ ПРОГРАМА И НЕ Е ГОТОВА

 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg