EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

20 400 лв. глоба за кабелен оператор

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

20 400 лв. глоба за кабелен оператор

mail11:44 | 16.12.2009прегледи 719 коментарикоментари 0


Комисията за защита на конкуренцията /КЗК/ установи нарушение по чл. 29 от Закона за защита на конкуренцията от страна на "Тракия кабел" ООД в Стара Загора и наложи на дружеството имуществена санкция в размер на 20 400 лева. Това съобщиха от комисията.
Производството е образувано по молба на ЕТ "Крушев - Иларион Крушев", конкурент на ответното дружество при предлагането на услугата "кабелна телевизия".
Производството на КЗК е установило, че "Тракия кабел" изгражда коаксиална кабелна мрежа на територията на с. Тулово и започва да рекламира и продава услугата си през юни тази година, два месеца преди да получи съответното разрешение за ползване
на мрежата.
Комисията смята, че с тези си действия дружеството е нарушило добросъвестната търговска практика, тъй като е поставило себе си в неравностойно благоприятно положение спрямо своите конкуренти, които стриктно се придържат към законовите
изисквания и изпълняват всички нормативни предписания, се посочва в съобщението.
При определяне на санкцията КЗК е взела под внимание характера и степента на нарушението, неговата продължителност, както и финансовото състояние на ответното дружество.



 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg