EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

2-седмичен връх за паунда

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

2-седмичен връх за паунда

mail11:19 | 08.06.2017прегледи 986 коментарикоментари 0


Британският паунд достигна двуседмичен максимум в сутрешната търговия, след като последните проучвания дадоха предимство на Консервативната партия на Тереза Мей да спечели извънредните парламентарни избори днес и да получи мнозинства в парламента. В същото време еврото не показва никакво движение в навечерието на днешното заседание на борда на Европейската централна банка (ЕЦБ), но което се очаква да бъде обявена по-нататъшната парична политика на регулатора.

Към 9,30 часа българско време паундът достигна ниво от 1,2955 долара, доближавайки се до максимума от 1,2970 долара, достигнат на 25 май. „По всичко личи, че пазарите са отчели прогнозите за получаване на повече гласове от консерваторите на извънредните избори във Великобритания", коментира пред „Ройтерс" пазарен анализатор от J.P.Morgan Asset Management.

Според него, ако Консервативната партия в крайна сметка получи мнозинство в парламента, това ще има позитивен ефект върху британската валута. „Както и преди дни повечето инвеститори обаче виждат по-голяма неяснота след изборите, на които повечето от избирателите-младежи може да свали картите на инвеститорите, като не позволи на нито една от двете основни партии да спечели парламентарно мнозинство", казва анализаторът от J.P.Morgan Asset Management.

Еврото се задържа на ниво от 1,1258 долара в очакване от пазарните участници на официалното изявление от ЕЦБ днес след обед. В първите дни на юни еврото нарасна до 7-месечно пиково ниво от 1,1285 долара.

Според прогнозите, ЕЦБ няма да промени действащата си парична политика, като остави без промяна и програмата за изкупуване на активи за общо 2,3 трилиона евро (2,59 трил. долара).

В полезрението на инвеститорите днес са и показанията в Сената на САЩ на бившия шеф на ФБР Джеймс Коми. Те се опасяват, че след това може да бъде помрачено или забавено обещание на президента Тръмп опростяване на регулациите за бизнеса и промяна на данъчното облагане. Според изтеклите в медиите писмени показания на Коми, става ясно, че президентът на САЩ е поискал да бъде прекратено разследването срещу бившия съветник по национална сигурност Майкъл Флин за евентуални връзки с Русия и намеса на Кремъл в изборите на президент на САЩ.

Към 9,30 часа българско време доларът нарасна с 0,26 процента до 109,54 йени, отдалечавайки се от отчетения на 21 април месечен минимум от 109,115 йени.

Засега валутните пазари почти не реагират на новината, че Северна Корея е изстреляла днес сутринта ракети с малък обсег на действие, предназначени за удар на кораби в Японско море, наричано в Пхенян Източно море./Инфосток


Тагове: паунд, евро
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg