EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

2 млрд.евро инвестиции за 2010 година у нас

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

2 млрд.евро инвестиции за 2010 година у нас

mail17:00 | 28.06.2010прегледи 1296 коментарикоментари 0


През 2010 година се очаква инвестициите в страната да достигнат два млрд. евро, но не всички от тях ще бъдат преки чуждестранни инвестиции, каза днес икономическият министър Трайчо Трайков. За първите четири месеца на годината има положителен баланс на преките чуждестранни инвестиции, но държавата е загубила всички големи пера - банки, лизингови къщи, брокерски къщи и строителни компании. Това е факт, с който трябва да се съобразяваме, заяви министърът.
Има интерес от китайски инвеститори за концесиониране на летище у нас, съобщи още Трайков, но не уточни за кое летище става въпрос.
Министерството на икономиката, енергетиката и туризма има намерение да привлече китайски инвеститори като партньори и клиенти в български индустриални зони. През септември делегация от представители на Националната компания за индустриални зони и Агенцията за инвестиции ще пътува до Китай, за да уговори параметрите на бъдещото съдружие при управлението на индустриалната зона в Божурище.
Както е известно се предвижда скорошно изграждане на индустриално-логистична зона със съпътстваща инфраструктура в Божурище. Тя ще предоставя на фирмите пълен комплект услуги – спедиция, складова база, оформяне на митническа документация и др. Зоната ще бъде изградена върху терен с площ от 1900 дка, който Министерството на отбраната вече прехвърли към МИЕТ с Решение на Министерския съвет за последващо апортиране в капитала на „Национална компания индустриални зони". Предварителен интерес към участие в проекта са заявили компании в секторите електроника, асемблиране, както и съпътстващи производства на автомобилостроенето, черна и бяла техника. Предвижда се планирането и изграждането на инфраструктурата да завърши до 2 години, като паралелно ще се провеждат и разговори с инвеститори.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg