EUR 1.9558
USD 1.8118
CHF 1.9990
GBP 2.2736
CNY 2.5044
you tube
mobile version

2 млн.туристи у нас за пет месеца

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

2 млн.туристи у нас за пет месеца

mail10:02 | 04.07.2016прегледи 678 коментарикоментари 0


Велинград ще бъде домакин на международно туристическо изложение за спа, уелнес и здравен туризъм през 2018 г. Решението на общинския съвет за неговото организиране и провеждане бе връчено на министъра на туризма Николина Ангелкова от кмета на Велинград д-р Костадин Коев по време на заседанието на Националния съвет по туризъм, което се провежда в града. По време на форума бе обсъдена и Годишната програма за национална реклама на България за 2017 г. и работата на Междуведомствения съвет за кадрите в туризма.

"Това е втора година, в която обсъждаме програмата за реклама половин година преди периода, в който ще се изпълнява. Това ни позволява да планираме много по-ефективно и правилно маркетинговите си активности", посочи министър Ангелкова. Тя съобщи, че това вече дава резултати, като за първите пет месеца на 2016 г. страната ни е посетена от над 1,9 млн. чуждестранни туристи, което е около 9% ръст спрямо същия период на 2015 г. Скокът при посещенията с цел почивка и ваканция е 20%, а приходите от международен туризъм за периода януари-април възлизат на 453 млн. евро, което е 8% увеличение.

"През 2017 г. България ще се представи на 45 международни борси на някои от най-големите туристически пазари - Германия, Русия, Испания, Великобритания, Австрия и др.", каза министър Ангелкова. По думите й в проекта на програмата са включени и 13 нови предложения за участия на изложения зад граница, като присъствието на тях ще зависи от активността на бранша. Сред тях са борси в Литва, Латвия, Естония, Индия, Китай и др.

Ще продължим и инициативите, които започнахме през 2016 г. - да бъдем активни онлайн и да реализираме преки форми на реклама, сред които организирането на журналистически и експедиентски турове, партньорство с големи туроператори и др., стана ясно от думите на министъра.

 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg