EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

2 719 работни места от трудови борси

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

2 719 работни места от трудови борси

mail17:30 | 31.03.2014прегледи 897 коментарикоментари 0


Общо 142-ма работодатели взеха участие в седемте трудови борси, организирани от Агенцията по заетостта (АЗ) през месец март. На тях работодателите обявиха общо 2 719 свободни места, най-вече за предстоящия летен сезон.

Първата трудова борса за 2014 г. се проведе на 19 март във Варна и бе насочена към безработните младежи на възраст до 29 г. 45 работодатели обявиха общо 1 114 свободни места. Повечето позиции са за администратори, бармани, сервитьори, готвачи и помощник-готвачи, сладкари, спасители, камериери, пиколо, озеленители и градинари, касиери, продавач-консултанти, работници поддръжка и др.

На следващия ден - 20 март, обща трудова борса се проведе в Бургас. Участваха 39 работодатели от различни браншове, които обявиха 1 224 места за пиколо, администратори, помощник-готвачи, перачи, миячки, спасители, продавач-консултанти, касиери, дърводелци, електромонтьори, градинари, водопроводчици, готвачи, сервитьори, бармани, камериерки и др.

Обща трудова борса имаше и в Нова Загора на 24 март. Там 11 работодатели предложиха общо 194 свободни места в областта на консервната промишленост; машиностроенето; производството на мебели, текстил, електро-разпределителни и контролни апарати; сферата на услугите; селското стопанство. 6 свободни позиции бяха обявени от общинските администрации.

Шест работодатели взеха участие в провелата се на 25 март в Стралджа специализирана борса, насочена към ромското население. Обявени са 100 свободни места за селскостопански и полевъдни работници, които ще бъдат поетапно наемани през месеците април и май. На същия ден обща трудова борса бе организирана в Долни Чифлик. На нея присъстваха 294 безработни. 105 от тях са младежи, в това число и 25 учащи. 12 работодатели обявиха 54 свободни места за бармани, сервитьори, готвачи, помощник готвачи, камериери, продавач-консултанти др.

На 26 март общата трудова борса в Кубрат събра голям брой желаещи да намерят подходяща позиция за предстоящия сезон. Общо 14 работодатели разговаряха с дошлите на място 76 безработни и им предложиха различни свободни места за бармани, сервитьори, продавач-консултанти и др.

Последната за месец март трудова борса се проведе в момчилградското село Кирково. Тя бе насочена към неравнопоставените групи на пазара на труда и срещна представители на 15 фирми с 42-ма безработни. Бяха предложени работни места за бармани, управители на заведения, стругари, готвачи, куриери, опаковчици, счетоводители и др.

АЗ напомня, че до края на годината са планирани още 121 трудови борси, като 27 от тях ще бъдат насочени приоритетно към безработните младежи. Основната цел на трудовите борси е да осигурява възможност за пряк контакт между работодателите и търсещите работа./АЗ

Туристическата индустрия ще наема кадри за новия сезон на младежка трудова борса в Добрич, която ще се състои на 10 април, съобщи директорът на бюрото по труда Васил Сивков.
По думите му вече са разпратени покани до 50 компании в бранша, които притежават хотели и увеселителни заведения по Северното Черноморие. Очаква се на борсата да заявят свободни позиции черноморският комплекс "Албена", който е най-големият работодател в туризма в региона, голф комплекси, фирми за туристически услуги в Балчик, Кранево, Каварна, Шабла. Обичайно на станалата вече традиционна туристическа борса се явяват повече от 1000 кандидати за работа, посочи директорът на бюрото по труда. Той добави, че на борсата миналата пролет са били обявени около 700 работни места и 70 на сто от тях веднага са били заети.
 

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4180