EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

2 223 нови работни места в централни ведомства

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

2 223 нови работни места в централни ведомства

mail13:15 | 07.10.2020прегледи 592 коментарикоментари 0


Дипломирани младежи с висше образование могат да кандидатстват за общо 2 223 позиции за работа през 2021 г. в централни ведомства и техните териториални поделения в страната. Тази възможност се реализира от Агенцията по заетостта по утвърдени от Министерството на труда и социалната политика критерии и процедура за кандидатстване по програма „Старт на кариерата”. Чрез Програмата се предоставя възможност на безработни младежи, завършили висшето си образование, в рамките на 12 месеца да натрупат първия си трудов стаж, както и професионален опит, умения и практика по придобитото образование, с което да поставят началото на своето кариерно развитие.

За да участват в програма „Старт на кариерата”, кандидатите трябва да са на възраст до 29 години, ненавършени до 30 октомври 2020 г. включително, и да имат висше образование, съответстващо на посоченото от работодателя за заемане на конкретното работно място. Изисква се също младежите да са регистрирани в бюрото по труда като безработни или заети търсещи работа лица и да нямат трудов стаж по придобитата специалност от висшето образование.

Обявените работни места в държавните институции са на територията на цялата страна, като близо 800 от тях са в град София, над 100 в Пловдив и Варна, около 70 в Русе и Бургас, между 20 и 65 в останалите областни центрове, а в населени места извън областните центрове са разкрити близо 500 работни позиции в местните офиси на министерства и агенции.

Около и над 150 позиции в различни градове от страната предлагат Министерство на вътрешните работи, Министерство на земеделието, храните и горите, Агенция за социално подпомагане, Агенция по заетостта, Националният осигурителен институт и други. С по над 50 работни места из цялата страна в Програмата като бъдещи работодатели на младите висшисти се включват и Министерство на образованието, Национална агенция за приходите, Агенция „Пътна инфраструктура”, Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури, Дирекция за национален строителен контрол. Работни места по Програмата са заявени и от Народното събрание на Република България, Омбудсмана на Република България, 17 министерства, 24 държавни, национални и изпълнителни агенции, национални и държавни институти и комисии.

Заявените от публичните служби работни места са за професии в почти всички направления от системата на висшето образование. Преобладаващо се търсят младежи, завършили право (над 300), икономически, финансови и счетоводни специалности (над 200 от работните места), администрация и управление (над 150), социални дейности (около 300), архитектура, строителство и геодезия (над 230), информатика и компютърни науки (над 120) и др. Почти всички работодатели са заявили, че кандидатите е необходимо да притежават и съответно ниво на компютърни умения, а над 300 позиции изискват наличие на конкретно посочени чуждоезикови компетентности. Успоредно с това, други също над 300 работни места дават шанс на младежите, които не притежават или не могат да докажат дигитални или чуждоезикови умения.

Същите документи могат да бъдат намерени и на информационните табла във всички бюра по труда в страната, където кандидатите ще получат и необходимите консултации и съдействие за кандидатстване, участие в интервю, подкрепа за териториална и/или професионална мобилност и други допълнителни услуги.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 964