EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

1.9 трлн.евро пенсионен дефицит в ЕС

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

1.9 трлн.евро пенсионен дефицит в ЕС

mail08:55 | 23.09.2010прегледи 578 коментарикоментари 0


Работещите в ЕС са внесли 1,9 трилиона евро по-малко от необходимото, за да финансират пенсиите си, което ги осъжда на трудни времена на стари години, освен ако не започнат да внасят повече, показва проучване на британския застраховател Aviva, цитирано от Reuters.
Недостигът се равнява на една пета от годишния брутен вътрешен продукт (БВП) на ЕС и отразява спестовни навици, които не отговарят на тенденцията за удължаване на живота.Във Великобритания дефицитът е от 379 милиарда евро или 26 процента от БВП - най-големият в ЕС. Следват Германия с недостиг от 24 процента от БВП и Испания, където показателят е 18 на сто.
Aviva предупреждава, че ако не бъдат увеличени пенсионните вноски и спестявания, работещите в Европа ще бъдат принудени да се издържат на стари години, като продадат домовете си или да се задоволят със значително понижаване на жизнения им стандарт.
Застрахователят призовава европейските правителства да помогнат за преодоляване на този дефицит чрез национални програми за пенсионни спестявания и предупреждава потребителите да не разчитат единствено на държавните пенсии. Компанията приканва да се засили доверието към пенсионните продукти чрез въвеждане на повсеместни европейски стандарти за качество.
Проучването на Aviva се основава на изчисление на средствата, които ще бъдат необходими за работещите в момента, които ще се пенсионират с пенсия от 70 процента от последната им заплата.

 

 

 


Тагове: пенсии, дефицит, ЕС
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg