EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

187 японски банки отрязаха гангстерите

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

187 японски банки отрязаха гангстерите

mail14:21 | 25.09.2009прегледи 587 коментарикоментари 0


Японските банки прекратяват да обслужват сметки на гангстери и свързани с тях фирми и компании, реши Националната асоциация на банкерите. Това съобщават японски медии, цитирани от ИТАР-ТАСС.
В препоръките на асоциацията е посочено, че отсега нататък членовете на организирани престъпни групи няма да могат да откриват свои лични сметки във всички членуващи в нея 187 японски банки.
Преди това асоциацията забрани каквито и да било финансови операции, включително кредитиране, ако корпоративните клиенти имат отношение към гангстерски и рекетьорски групировки. На тези групировки се забранява също така да имат индивидуални сейфове в банковите компании в страната.
Въвеждането на подобни ограничения към отделни лица от престъпните среди цели изцяло да бъдат изключени контактите на банковата система с антиобществени елементи,  частни  лица и организации, опитващи се да изперат придобитите по незаконен път финансови средства, се казва в инструкциите за банките.
Решенията за отказ на услуги ще се взимат след съответни проверки за клиентите с помощта на специални информационни масиви или "черни списъци". Съставянето и попълването на тези данни ще се прави не само от самите банки, но и от асоциацията на банкерите.
Подобни мерки против местните организирани престъпни групи бяха предприети през март от Японската асоциация на дилърите на ценни книжа.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg