EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

180 кг нелегален калкан

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

180 кг нелегален калкан

mail11:20 | 20.03.2012прегледи 734 коментарикоментари 0


При проверки в рамките на три дни, инспектори от сектор “Рибарство и контрол” на ИАРА Варна са хванали трима нарушители. При рутинна проверка на 17 март 2012 г., инспектори от ИАРА Варна забелязват в района на 3-та буна на крайбрежна алея във Варна че лице, разтоварва от транспортно средство риба. Служителите установяват наличие на 50 кг. риба /попчета/, която има документ за произход, но се превозва в неспециализирано и лицензирано за целта транспортно средство /пикап/.
Нарушителят е Димитър Пасев, който 17 години е бил ръководител на звеното на ИАРА Варна. Поради неправилно съхранение и транспортиране, рибата е иззета от инспекторите на ИАРА, а на Пасев е съставен акт за превоз на риба в неспециализирано превозно средство, съгласно чл.50, ал.1 от Закона за рибарството и аквакултурите.

На 18 март, инспектори от сектор “Рибарство и контрол” на ИАРА Варна са хванали нарушител, превозващ калкан с неясен произход.  По сигнал, инспекторите извършват проверка в Южна промишлена зона Варна, където лице, извършва разтоварване на калкан от транспортно средство.  При проверката се установява, че транспортното средства е с необходимите документи, издадени от Българска агенция по безопасност на храните за транспортиране на риба и рибни продукти, но наличния прясно охладен калкан близо 183 кг. е без необходимите документи – декларация за произход и документ за първа продажба.
На нарушителя с инициали П.Б. от Варна е съставен акт за превоз на риба с неясен произход. Калканът е иззет от инспекторите на ИАРА и ще бъде унищожен в екарисаж по разпореждане на служители от Агенция по безопасност на храните. В района на Морска гара, яхтен клуб “Капитан Георги Георгиев”, днес инспектори от ИАРА Варна са хванали лице в момент на извършване на нарушение. Лицето е било в пластмасова лодка без регистрационен номер и е изваждало мрежи от водата. На нарушителя от Варна е съставен акт за извършване на стопански риболов без разрешително и улов в забранена зона. От лицето е конфискувана мрежа с обща дължина 50 метра. Малкото уловени бройки риба са върнати във водата.

 


Тагове: калкан, превоз
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg