EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

18 язовира строи Турция до съседите си

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

18 язовира строи Турция до съседите си

mail12:20 | 11.01.2011прегледи 786 коментарикоментари 1


Турция стартира 18 съвместни проекта със съседни страни за изграждане на язовири по пограничните реки, съобщават турски официални представители, цитирани от турското англоезично издание "Уърлд булитин".
Според пожелалите анонимност представители Турция планира да изгради 18 язовира по границите си с България, Гърция, Грузия, Ирак, Сирия и Иран.
Първата копка за изграждането на първия язовир, на турско-сирийската граница, ще бъде направена на 31 януари. Когато бъдат приключени всички проекти, Турция ще има язовири по границите с всички свои съседи освен Армения.
През март е планирана тристранна среща в Одрин на премиерите на Турция, България и Гърция, на която ще бъде обсъдено строителството на язовири по границата, съобщава още сайтът.
Изграждането на съоръженията ще спомогне за овладяване на наводненията по поречието на Марица, които ежегодно създават сериозни проблеми за земеделските стопани в трите страни.
През 2006 г. Турция и България подписаха споразумение, което предвижда изграждането на язовир на река Тунджа. Строителните работи обаче все още не са започнали заради "причини, свързани с българската страна", посочва сайтът. Турция се надява да ускори усилията си за реализиране на проекта през следващите месеци.

 


 


 
Коментари
 
Иво - 11-01-2011 г. 16:50:16

Много добре!!! Може би са видяли потенциала на Цанков камък! Ще им осигурим веднага хидроинженери, проекти и финансиране с говорим турски език! Срещу определена комисиона разбирасе...

 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg