EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

1.8 млрд. лв. за екология до 2012 г.

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

1.8 млрд. лв. за екология до 2012 г.

mail16:10 | 28.06.2011прегледи 602 коментарикоментари 0


В момента има 1,3 млрд. лв., които до края на годината ще станат 1,8 млрд. лв., които различните български общини усвояват за екология, заяви премиерът Бойко Борисов при откриване на нова канализационна мрежа в пернишкия квартал "Калкас". Според него освен река Искър вече и Струма няма да бъде замърсявана поради липса на канализация, което ще зарадва много рибари.
Всички, които живеят в този регион, досега ползваха само септични ями, посочи Борисов. Виждат се само капаците на шахтите, но отдолу стоят 32 млн. лв., допълни премиерът, определяйки обекта като пример за много добра практика за усвояване на европейски пари. Община Перник е дала 200 хиляди лева, а печели обект за 32 млн. лв., каза Борисов, което според него демонстрира на дело ползата на България от членството й в ЕС. Премиерът посочи, че работата на Министерския съвет с всички кметове на общини, без значение на партийната им принадлежност и цвят, е новото, което екипът му е демонстрирал в България.
До 24 септември работим като приятели с всички кметове, влезем ли в предизборна кампания ставаме противници, заяви премиерът. Според него е много важно да се чуе думата на местните организации в ГЕРБ. Затова нашите членове правят събрания, излъчват кандидати, които след това идват в Изпълнителната комисия и ги одобряваме, каза Борисов, отговаряйки на въпрос дали ГЕРБ ще подкрепи пернишката кметица Росица Янакиева на предстоящите местни избори. Той уточни, че е задраскал много хора от проектолистите на ГЕРБ.
Премиерът отбеляза още: "Българските мюсюлмани много ни харесват, защото видяха, че предишните са ги лъгали." Борисов каза, че през следващата седмица ще бъдат излъчени кандидати за кметове, които ще бъдат обсъдени в Изпълнителната комисия на ГЕРБ. Бойко Борисов преряза лентата на новата канализация заедно с министъра на околната среда и водите Нона Караджова и с кмета на Перник Росица Янакиева. На тържеството присъстваше и председателят на Народното събрание Цецка Цачева.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg