EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

+18 млн. лв. инвестиция в Костинброд

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

+18 млн. лв. инвестиция в Костинброд

mail08:05 | 05.11.2021прегледи 2797 коментарикоментари 0


В Костинброд се състоя официалната церемония по първа копка на проект, свързан с разширяването на производствения комплекс на най-големия производител на PVC, дървени и алуминиеви прозорци, врати и щори в България. Базата на компанията се намира в Индустриална зона Костинброд. Инвестицията за реализацията на проекта е в размер на 18 200 000 лв. Тя включва изграждането на нов производствен цех за PVC прозорци и административна сграда.

Служебният икономически министър Даниела Везиева се срещна с представители на компаниите от Индустриална зона Костинброд, с които обсъди развитието на зоната и нейното бъдеще. Тя подчерта, че програмата за публична подкрепа за развитие на индустриални паркове и подобряване на инфраструктурната им свързаност по Националния план за възстановяване и устойчивост дава изключително добра възможност зоната в Костинброд да се разрасне. По думите й в програмата е предвидено  изграждането на няколко вида инфраструктура, сред които довеждаща техническа инфраструктура, специализирана – центрове за обучение на служители, лаборатории за нуждите на предприятията в парка, социална, както и зелена и иновативна инфраструктура.

На срещата бяха обсъдени още и възможностите за кандидатстване по плана, както и в каква посока ще се развива бизнесът в Костинброд. Служебният министър изтъкна, че през фиша за индустриални зони са допустими както общината, така и самата зона като бенефициенти.

След цялостната реализацията на проекта на „Ролпласт Груп“ АД  компанията ще разполага с 40 000 кв. м. производствена база.

„Poлплacт" e cъздaдeна пpeз 2000 г. Фирмата е cpeд вoдeщитe пpoизвoдитeли нa вpaти, пpoзopци и щopи в Eвpoпa. Компанията има дъщерни представителства в Северна Македония, Сърбия, Гърция, Албания и Черна гора.

Източник и снимка: Министерство на икономиката


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4215