EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

170 полски компании с интерес към България

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

170 полски компании с интерес към България

mail15:03 | 06.10.2017прегледи 9477 коментарикоментари 0


Полският бизнес проявява огромен интерес към България. Това стана ясно по време на полско-българския бизнес форум, който се откри днес във Варшава. На него присъстват над 170 представители на полски и 55 български компании. Ние търсим потенциални партньори за фирмите от двете страни, заяви при откриването на форума изпълнителният директор на Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП) Мариета Захариева. Според нея палитрата от сфери на дейност на полски фирми, които са заинтересовани от България, е голяма. България изнася за Полша мебели, фармацевтични продукти, хранителни стоки, биозеленчуци и плодове, консерви, електроника, парфюмерийни и козметични продукти. Българските компании проявяват интерес към увеличаване на износа на вина и вермути, мото и електрокари, медикаменти, замразени плодове и зеленчуци, билки, бяло саламурено сирене. Всички тези стоки имат потенциал за реализиране на огромния полски пазар, каза Захариева.

От друга страна интересни за полските фирми са както нуждите на конвенционалната енергетика, така и перспективите за нови енергийни проекти в България. Двете страни имат многогодишни връзки и сътрудничество в сферата на енергетиката. Полските фирми имат какво да предложат в сферата на модернизацията на конвенционалната енергетика. Сред тях има и такива, които предлагат решения в сферата на възобновяемите енергийни източници или енергийната ефективност. Голяма част от тези компании са заинтересовани и от реализация на проекти, свързани с производство на енергия от отпадъци, подчерта Мариета Захариева.

Бизнес форумът се организира в рамките на официалното посещение на Президента на Република България Румен Радев в Полша. Бизнес делегацията се води от зам.-министъра на икономиката Александър Манолев.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg