EUR 1.9558
USD 1.7957
CHF 2.0346
GBP 2.2899
CNY 2.4953
you tube
mobile version

17 кооперации изработват маски

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

17 кооперации изработват маски

mail07:10 | 06.04.2020прегледи 6641 коментарикоментари 0


17 трудово-производителни кооперации на хора с увреждания от цялата страна преориентираха производството си в рамките на няколко дни, за да изработват предпазни маски. С организационната помощ на Националният съюз на трудово-производителните кооперации (член на Българска стопанска камара), шивашки кооперации от София, Варна, Бургас, Плевен, Благоевград, Шумен и други градове успяват да достигнат 100 000 бр. общ дневен капацитет от маски с възможност за увеличаване на производителността.

За да подкрепят на свой ред местното производство, специализираните предприятия на хора с увреждания закупуват материали само от български текстилни производители.

“Считаме, че именно такива синергични решения, целящи едновременно стимулиране на българското производство на материали, насърчаване на потребление на произведените продукти на вътрешния пазар и грижа за най-уязвимите групи на обществото, не само ще помогнат заедно да преодолеем кризата, но и ще се превърнат в устойчиво работещи примери на социално предприемачество”, заяви Стилиян Баласопулов, председател на НС на ТПК. 

Освен че са се доверили за доставката на платове на българските си колеги производители, кооперациите са подбрали висококачествени материали, които са изцяло рециклируеми и щадящи природата.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg