EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

166 млрд.евро оборот в производство на стомана

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

166 млрд.евро оборот в производство на стомана

mail17:40 | 28.09.2016прегледи 584 коментарикоментари 0


Нечестната търговия от трети страни и нарастващите цени на енергията са сред основните проблеми пред стоманодобива в Европа, коментира генералният директор на "Eurofer" Аксел Еггерт. Той участва в международна конференция по металургия и материали (ICMM16), организирана от Химикотехнологичния и металургичен университет.
        Аксел Еггерт напомни, че заради стоманената криза в Европа са били набелязани над 40 мерки за изход от ситуацията, и се запита дали те са достатъчни, защото по думите му двата основни проблема не са решени - това са нечестната търговия от трети страни и нарастващите цени на енергията и въздействието върху околната среда. Има множество промени в законодателството, които чакат да бъдат приети и са от критично значение, каза Еггерт. Сред тях той открои тези за защита от нечестните конкурентни практики на трети страни, особено на Китай. Основният проблем днес е глобалният свръхкапацитет. Китай има свръхпроизводство от близо 1 млрд. тона и  има съществен принос за това над два пъти да е увеличен капацитетът за производство на стомана в световен мащаб за последните 15 години,  коментира генералният директор на "Eurofer".
      Той напомни, че председателят на ЕК Жан-Клод Юнкер е посочил в началото на септември на среща на Г-20, че е от изключителна важност Китай да приеме механизъм за мониторинг на свръхкапацитета на производството на стомана.
      По данни на генералния директор на "Eurofer" металургичният сектор в Европа има над 500 производствени мощности и дава пряка заетост на 320 000 души и поддържа милиони зависими работни места. В европейското производство на стомана има оборот от 166 млрд. евро през 2014 г., а приносът в БВП на ЕС е 1,3 на сто. След 2008 г. около 85 000 работни места са загубени в стоманодобивната промишленост в Общността. За последните 18 месеца са съкратени около пет до седем хиляди души само в Англия, допълни Аксел Еггерт, позовавайки се на публикации в медиите. В същото време от 2014 г. се наблюдава увеличение на потреблението на стомана в Европа от 116 млн. тона производство, сега необходимостта е за 145 млн.тона, като започва да се разчита на внос, защото намалява участието  на производителите от ЕС на пазара на Общността, посочи Аксел Еггерт. Вносът от Китай в ЕС за три години е нараснал с около 100 процента, а цените на вноса от там са намалели с 41,5 на сто.БТА


Тагове: стомана, оборот
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 3888