EUR 1.9558
USD 1.6529
CHF 1.8150
GBP 2.1418
CNY 2.4403
you tube
mobile version

165 млн.лв. за енергийна ефективност на фирми

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

165 млн.лв. за енергийна ефективност на фирми

mail17:05 | 28.08.2017прегледи 6109 коментарикоментари 0


Стартира изпълнението на 229 проекта по ОП „Иновации и конкурентоспособност" с общ размер на предоставената безвъзмездна помощ от над 165 млн. лв. Договорите на спечелилите бенефициенти по процедура „Енергийна ефективност за малките и средни предприятия" бяха връчени от заместник-министъра на икономиката Александър Манолев.

„С връчените договори, общият ресурс по ОПИК, който вече е включен в различни механизми за подпомагане на предприятията, е над 1.5 млрд. лв. или около 63% от общия бюджет на програмата", съобщи Александър Манолев. По думите му към днешна дата има 1458 сключени договора по ОПИК, а 500 от тях са успешно приключили и напълно разплатени с бенефициентите. „Тези цифри красноречиво показват, че работим с добри темпове и което е най-важното - резултатите директно се отразява на българския бизнес", допълни заместник-министърът.

Целта на процедурата „Енергийна ефективност за малките и средни предприятия" е предоставяне на фокусирана подкрепа за насърчаване изпълнението на мерки за енергийна ефективност с цел постигане на устойчив растеж и конкурентоспособност на икономиката. При избора на проектите е даден приоритет на тези от тях, които се изпълняват в сектори с висока енергийна интензивност (химическа промишленост; производство на стомана; производство на цимент, керамика, стъкло и вар; производство на цветни метали, производство на хартия). Приоритетно са класирани и проекти, които се изпълняват на територията на Северозападния район за планиране.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:
 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg