EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

162 плавателни съда бяха проверени в България

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

162 плавателни съда бяха проверени в България

mail13:09 | 19.10.2009прегледи 505 коментарикоментари 0


Пътническите кораби в България отговарят на изискванията за техническо състояние и безопасност, гласи обобщението на доклад, изготвен от експерти и предоставен на транспортния министър.
Проверката започна след трагичния инцидент в Охрид от 5 септември, като тя обхвана 162 кораба за сезонен превоз на пътници, фериботи, ро-ро фериботи и високоскоростни пътнически кораби, вписани в регистрите. Няма съставени актове за установяване на административни нарушения.
Като част от проверката регионалните дирекции на Изпълнителната агенция "Морска администрация" извършиха извънреден преглед на всички плавателни съдове по море и река за превоз на пътници.
Експертите констатират, че общото състояние на корабите е добро, те разполагат с достатъчно спасителни средства, притежаващи сертификати за годност и разположени на определените за тях места. Противопожарните средства също са в годно състояние, със съответните стикери и с означена трайност върху тях, издадени от лицензирани фирми. Основните устройства, системи и оборудване са в изправно състояние.
Един от проверените кораби на територията на Варна е изведен от експлоатация. Корабособственикът е подал съответното заявление до дирекцията "Морска администрация" във Варна.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg