EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

161 доставчици на плодове/мляко одобрени

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

161 доставчици на плодове/мляко одобрени

mail14:03 | 01.10.2018прегледи 673 коментарикоментари 0


В периода 1 май – 06 август 2018 г. се проведе прием на заявления за одобрение на заявители по училищните схеми за доставка на плодове, зеленчуци, мляко и млечни продукти. По време на приема нормативната уредба беше променена. Бяха въведени нови изисквания към училищата, както и нови критерии към заявителите. Наред с това беше вменено задължение на ДФ „Земеделие“ за прилагане на служебен избор на заявители, в случаите, в които директорите на учебните заведения не са спазили критериите за избор на доставчици по схемите. По тази причина, паралелно с разглеждане на заявленията за одобрение, във фонда бяха класирани и доставчиците, съобразно заложените изисквания в Наредбата за условията и реда за прилагане на схеми за предоставяне на плодове и зеленчуци и на мляко и млечни продукти в учебните заведения. Доставчиците са заявили, че искат да обслужват 3 518 учебни заведения по схемата „Училищен плод“ и 3 475 училища и детски градини по схемата „Училищно мляко“.

По схема „Училищен плод“ са подадени 211 заявления, а по схема „Училищно мляко“ те са 157. Останали са за обработване само заявления, по които се чака отговор на изпратени писма от ДФ „Земеделие“ до доставчиците, в които те трябва да предоставят допълнителна информация. Въз основа на отговорите чакащите заявления ще бъдат приключени с акт на одобрение или с отказ за участие в схемите.

Списъците на одобрените до момента заявители с посочените училища за доставка и одобреният брой доставки е публикуван на официалната страница на ДФ „Земеделие.

ДФ „Земеделие“ обръща внимание на всички одобрени заявители, че следва да  валидират график за датите на доставка в съответната областна дирекция на ДФ „Земеделие" чрез създадената онлайн платформа. Когато доставчиците по схемата са двама, те трябва да изготвят и да представят съвместен график, в съответствие с броя на доставките на всеки от тях, съгласно акта за одобрение. За улеснение на сайта на Министерство на образованието и науката, са публикувани ваканциите и неучебните дни за 2018/2019 година.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg