EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

16 интересни факти за телевизията

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

16 интересни факти за телевизията

mail13:54 | 28.11.2017прегледи 303 коментарикоментари 0


Зимата официално е тук и с нея дойде времето на ароматните топли напитки, меките завивки и дългите маратони пред телевизора. По случай приятните моменти, прекарани удобно на дивана пред екрана, ви предлагаме 16 интересни факта за телевизията по света, които вероятно не знаете.

  1. Скорошно проучване на Samsung разкрива, че най-гледаните предавания не са реалити форматите или сапунените сериали, а документалните филми1. 41% от отговорилите определят този тип съдържание като най-предпочитано.
  2. Базирайки си на предното заключение, не е изненада че най-гледаното шоу в глобален мащаб е „Синята планета II“ (Blue Planet II), с 14,1 милиона зрители.
  3. Междувременно, “Strictly Come Dancing” отвява конкуренцията при най-популярните реалити формати.
  4. Когато говорим за тези пред камерата, САЩ е домът на най-добре платените телевизионни звезди. Според Forbes, д-р Фил е най-високо платеният водещ в света с печалба от 79 милиона долара.  
  5. София Вергара е най-високо платената актриса в телевизията с печалба от 41,5 милиона долара.
  6. Ким Кардашиян е определена за най-добре платената реалити звезда с 51 милиона долара печалба.
  7. Новият хит на Netflix, „Короната“ (The Crown), е най-скъпата продукция до сега с бюджет за заснемане от 130 милиона долара3.
  8. Американският сериал „Военнополева болница“ (M*A*S*H) държи рекорда за най-гледан епизод, като последната серия от поредицата е била видяна от 103 милиона зрители.
  9. Проучването показва, че в момента гледаме телевизия повече от всякога, като една пета от запитаните отговарят, че сега гледат повече телевизия в сравнение с преди пет години благодарение на технологията при поискване (on-demand) …
  10.  …и любовта ни към ТВ маратоните. “Игра на тронове” (Game of Thrones) бе определен в това проучване като предаването, което най-често гледаме в ТВ маратон. В допълнение, сериалът е и на челна позиция, когато говорим за най-чакан следващ сезон на ТВ предаване.
  11. Става ясно и че разногласията относно какво да се гледа по телевизията вече са минало, като повечето домакинства вече имат повече от един телевизор.
  12. Размерът също е от значение! Това се потвърждава от проучването, според което средният размер на телевизорите в глобален аспект е 40 инча.
  13. 25% от телевизорите, продадени през 2016 г., са били с размер 50 инча.
  14. 90% от запитаните в анкетата твърдят, че биха искали екран с големина 60 инча.
  15. До момента компанията е продала 427 милиона телевизора по света.
  16. Ние прекарваме средно 8 години от живота си в гледане на телевизия!5

[1] Проучване на Samsung, проведено през ноември 2017 г. В него вземат участие 2000 човека от Обединеното кралство.

 

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg