EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

16 държави създават европейска прокуратура

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

16 държави създават европейска прокуратура

mail07:10 | 04.04.2017прегледи 846 коментарикоментари 0


Шестнайсет страни от Европейския съюз, сред които България и Румъния, се обединиха в опит да създадат европейска прокуратура, специализирана в борбата с измами, накърняващи финансовите интереси на ЕС, съобщи Съветът на ЕС, цитиран от Франс прес.
Тази процедура позволява да се превъзмогне съпротивата на някои страни спрямо европейски проект, като дава право на група от най-малко девет държави членки да приемат решения, отнасящи се само за тях, като впоследствие и други страни могат да се присъединят.
Шестнайсетте страни са Белгия, България, Хърватия, Кипър, Чехия, Германия, Гърция, Испания, Финландия, Франция, Литва, Люксембург, Португалия, Румъния, Словения и Словакия.
Днес те уведомиха европейските институции за намерението си да започнат засилено сътрудничество, обяви в комюнике Съветът на ЕС.
Някои страни, сред които Холандия, Швеция и Унгария, блокираха напредъка по проекта, предвиден в договорите от 2009 година и по който се преговаря от 2013 година. Тази прокуратура ще има за цел най-вече борба с измамите със структурни фондове на ЕС. Той ще има правомощия и в борбата с трансгранична измама с ДДС. По данни на Европейската комисия най-малко 50 милиарда евро годишно приходи от ДДС не постъпват в националните бюджети в Европа заради такива измами


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4145