EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

150 проекта за сътрудничество между Румъния и България

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

150 проекта за сътрудничество между Румъния и България

mail14:11 | 01.11.2010прегледи 606 коментарикоментари 0


Над 154 проекта са внесени само през октомври по Програмата за трансгранично сътрудничество "Румъния - България" - 2007-2013 година, съобщи в Добрич Магдалена Некулае - началник на отдел за информация в Съвместния технически секретариат в Кълъраш, Румъния.
По думите на Некулае приетите досега проектни предложения са толкова много, че бюджетът на програмата от над 262 000 000 евро практически може да се смята за изчерпан.
Усвояването на бюджета по програмата бе представено пред неправителствени организации и специалисти от общините.
Некулае коментира, че оперативната програма дава възможности за подобряване на трансгранични сухопътни съоръжения, за опазване на околната среда и популяризиране на местната и регионалната идентичност и туризма, както и за развитие на човешките ресурси и насърчаване на бизнес-сътрудничеството.
На 11 ноември се очаква да бъде обявено кои от т. нар. стратегически проекти ще получат финансиране. При последната покана през март са депозирани четири проектни предложения от български и румънски бенефициенти.
Областната управа в Добрич разполага с терминал, който предоставя публичен достъп на граждани и фирми до програмата за трансгранично сътрудничество. Чрез информационното устройство може да се осъществи връзка със Съвместния технически секретариат в Кълъраш, с областните администрации в България и окръжните съвети в Румъния в регионите, допустими по програмата.


 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg