EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

15 хил.евро за бежанец

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

15 хил.евро за бежанец

mail06:21 | 29.09.2015прегледи 1513 коментарикоментари 0


Финландия харчи по 15 хил. евро годишно за издръжката само на един бежанец. Това заяви премиерът на скандинавската държава Юха Сипиля, съобщава Yle, цитирана от агенция Фокус . „Тази сума включва заплатите на служителите, разходите на центровете и изплащането на първоначална издръжка на бежанеца“, поясни Сипиля.
От началото на годината северната държава е приела повече от 15 хил. бежанци. Миграционните служби информират, че на ден приемат над 600 молби от лица, кандидатстващи за хуманитарен статут на закрила. С тези темпове до края на 2015 г. общият брой на бежанците във Финландия може да надхвърли 50 хил. души, предупредиха властите.
Хърватия не трябва да допуска наплив на мигранти край известния адриатически курорт Дубровник, тъй като това може да засегне туризма – ключов сектор за икономиката на страната, предупреждават властите.
„Щетите от подобно развитие за туризма в Дубровник трябва да бъдат избегнати със всички средства“, каза Никола Доброславски, ръководител на южния окръг Дубровник, в писмо до премиера Зоран Миланович , съобщава агенция HINA . Той призовава правителството „да не допуска влизането на мигранти в района на Дубровник и така да се позволи нормалното протичане на продължаващия туристически сезон“.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg