EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

15 млрд.лв. евросредства, едва 1.6 млрд. лв. усвоени

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

15 млрд.лв. евросредства, едва 1.6 млрд. лв. усвоени

mail16:20 | 20.01.2011прегледи 725 коментарикоментари 0


Моля ви за мандат да продължим европеизацията на България, обърна се към парламента министърът по управление на средствата от Европейския съюз Томислав Дончев. Той беше категоричен, че не може основната ос на дебатите да бъде кой кого е подслушвал, защото е опит за подмяна на дневния ред на хората. Българското правителство работи за по-бързата европеизация на страната, подчерта Дончев.
Министърът отчете, че страната ни има достъп до над 15 млрд. лв. финансиране по всички оперативни програми, като до момента по тях са платени над 1,6 млрд лв. Само за една година е постигнат трикратен ръст на разплащанията, подчерта той.
Зад цифрите стоят поне 133 км. общинска пътна мрежа, близо 100 изградени публични сгради, около 167 км. построени и реконструирани водопроводи и канали. Над половин милион души са включени по различен начин в проекти по ОП "Човешки ресурси, а 739 фирми са получили финансиране от ОП ""Конкурентоспособност", изброи Томислав Дончев.
За 2011 г. правителството има намерение да удвои плащанията, обяви министърът. През тази година кабинетът трябва да плати толкова, колкото е платено за всички предишни 4 години. По думите на Дончев предстои изработване на нов закон за обществените поръчки, както и на нарочен закон за управление на средствата от ЕС.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg