EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

1,5 млн. лева за занаяти в с. Орешак

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

1,5 млн. лева за занаяти в с. Орешак

mail16:40 | 18.08.2011прегледи 920 коментарикоментари 0


Кметът на Община Троян Минко Акимов и управителят на фирма „Кадет Консулт-Строй“ ЕООД Виден Виденов подписаха договор за обновяване на „Национално изложение на художествените занаяти и изкуства“ в село Орешак. Подписването на договора стана публично пред медиите и граждани на общината на специално организирана пресконференция, която се проведе на 17 август. Ремонтните дейности на изложбения комплекс в село Орешак ще бъдат реализирани по проект „Развитие на туристически атракции в община Троян” по Оперативна програма „Регионално развитие” 2007-2013 г., съфинансиран от Европейски съюз чрез Европейски фонд за регионално развитие.
„Националното изложение на художествените занаяти и изкуствата” в село Орешак е една от забележителности на общината, обяви кметът на Община Троян г-н Минко Акимов. Изложбеният комплекс е построен точно преди 40 години и за този период не е извършван някакъв по-сериозен ремонт, а е само поддържан. Това е накарало и общината да кандидатства за финансиране по програма за регионално развитие, за да може да бъде обновен комплексът, който е една уникална атракция за живеещите в региона, а и за множеството туристи, които го посещават. Явно проектът е бил добър щом сме спечелили, подчерта Минко Акимов. Проектът е на обща стойност 1 465 108,68 лв., като 219 766,30 лв. са съфинансирани от Община Троян. „Очаква се ремонтът на изложбения комплекс да приключи за няколко месеца, а след обновяването това да допринесе за увеличаване броя на туристите в общината. Нашите амбиции са да възвърнем славата на изложението и да го направим отново средище за провеждане на международни събития, каквото то е било преди години”, обясни Минко Акимов.
„Основната цел на проекта е насочена към подобряване на туристическата среда чрез решения, които насърчават развитието на традиционния масов туризъм”, обяви ръководителят на проекта от страна на Община Троян, инж. Николай Хитров. Към момента изложбените зали имат нужда от обновяване, реконструкция и модернизация, за да отговарят на съвременните изисквания за подобен род съоръжения. В проекта е заложено да бъдат извършени различни ремонтни дейности на 7 от 9-те изложбени зали плюс входа на изложбения комплекс и административната обслужваща сграда. Част от ремонтите, които предстои да бъдат извършени, са свързани с фасадно саниране и подмяна на покривна конструкция, дограма, ел.инсталация, осветителни тела и подови настилки. Очакваме след реализиране на заложените в проекта ремонтни дейности да превърнем националното изложение в село Орешак в атрактивна туристическа дестинация, подчерта инж. Хитров.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg