EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

15% минимална ставка по ДДС в ЕС

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

15% минимална ставка по ДДС в ЕС

mail06:30 | 21.03.2016прегледи 1206 коментарикоментари 0


Евродепутатът Ева Паунова е докладчик за Групата на ЕНП по доклада относно общата система на данъка върху добавената стойност (ДДС). Предложението за промяна на директивата се отнася до запазването на задължителната минимална стандартна ставка от 15% на европейско ниво. Докладът беше приет с мнозинство в Комисията по Икономически и парични въпроси на Европейския парламент по време на гласуването на 16 март 2016 г, съобщиха от пресцентъра на ПП ГЕРБ.
Поправките на Ева Паунова критикуват ЕК, че изменението на Директивата е дошло прекалено късно. "Настоящите правила бяха в сила до 31 декември 2015 г. Това означава, че за последните два месеца не е имало законодателство относно минималния праг за ДДС", коментира българският евродепутат. "Изключително важно е да бъдем изрядни с европейското законодателство, като Европейският парламент следи да бъдат избегнати евентуални пропуски в прилагането на правилата", допълни Паунова.
Ева Паунова подчерта, че настоящата система на ДДС трябва да бъде модернизирана, за да се избегнат злоупотребите с ДДС, които струват на Европа над 170 милиарда евро. Според нея, новите правила трябва да отразяват също така иновативни бизнес модели и технологичния напредък в днешната дигитална среда.

 

 

 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg