EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

1.5-7 млн. лева за високотехнологични компании

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

1.5-7 млн. лева за високотехнологични компании

mail16:01 | 31.05.2019прегледи 931 коментарикоментари 0


Фонд на фондовете подписа договор с избрания финансов посредник за изпълнение на Фонд за рисков капитал, със средства по Оперативна програма "Иновации и конкурентоспособност" 2014-2020 (ОПИК), съфинансирана със средства от Европейските структурни и инвестиционни фондове, съобщиха от Фонда.
"Морнингсайд Хил" ООД ще управлява фонд от 67 млн. лв., от които 47.1 млн. лв. са публични средства, а останалите ще представляват частно съфинансиране.
Екипът на избрания фонд мениджър има над 10-годишен опит в почти всички инструменти от палитрата на инвестициите като дялово инвестиране, публично търгувани акции, държавни и корпоративни облигации, деривативни инструментии инвестиции в компании в затруднено финансово положение.
Секторите за инвестиции, които предвиждат от "Морнингсайд Хил" ООД са в сферата на производството на стоки използващи нови технологии, които позволяват намаляването на разходи за единица продукт; високи технологии, софтуер и хардуер; електронна търговия; продукти или услуги, въведени в други държави, но все още не присъстващи в региона и др.
Фондът за рисков капитал се отличава със значителния размер на инвестициите, които ще бъдат осъществени във всяка подкрепена компания - от 1,5 до 7 млн. лв. Целта на инструмента е да подпомогне високотехнологични фирми с изразен рисков профил, които имат нужда от съществено финансиране, за да утвърдят и разраснат дейността си. Фонд мениджърът ще оказва и стратегическа подкрепа за достъп до нови пазари и експертиза, чрез подобрение на корпоративното управление и цялостния капацитет.
Очаква се фонд мениджърът да започне работата си на пазара през лятото на тази година.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg