EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

1448 лв. МОД в строителството

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

1448 лв. МОД в строителството

mail15:15 | 09.11.2020прегледи 887 коментарикоментари 0


Нов Колективен трудов договор за отрасъл "Строителство" беше подписан между социалните партньори от Федерацията на независимите строителни синдикати към КНСБ, Федерацията "Строителство, индустрия и водоснабдяване" към КТ "Подкрепа" и Камарата на строителите в България. Заради усложнената пандемична ситуация преговорите по него са проведени онлайн, съобщиха от пресцентъра на КНСБ.

Договорени са по-високи нива на заплащане, завишени с коефициент от 1,25. През последните 2 г. този коефициент бе 1,15, са обяснили от федерацията на строителните синдикати, цитирани в съобщението. Това означава, че месечното основно трудово възнаграждение за сектора ще е минимум 1,25 на сто от минималната работна заплата, но не по-малко от 1448 лева за квалифицираните производствени работници в строителството.

Договорено е още повишаване на основния платен годишен отпуск на не по-малко от 23 работни дни, повишаване на стойността на безплатната храна и/или добавките към нея, ръст на процента на прослуженото време на 1 на сто. В новия КТД е включено и ново Приложение, свързано с мерки за минимизиране на риска от заболяване при възникване на пандемия на работното място и ограничаване на негативните последици от нея (на база подписания меморандум за сътрудничество) и други.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg