EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

140 млн.лв. от продадени винетки

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

140 млн.лв. от продадени винетки

mail17:25 | 08.07.2010прегледи 705 коментарикоментари 0


Близо 2 млн. автомобила се очаква да преминат през юли и август в периода на най-активно движение през ГКПП "Капитан Андреево", което означава, че за два месеца ще бъдат продадени винетки за 20 млн. лева, показват данните на агенция "Митници", с които е бил запознат министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев при посещението на граничния пункт, съобщи пресцентърът на министерството.
Министър Плевнелиев е установил, че системата за продажба на винетки за навлизащите на територията на страната чужди автомобили трябва да се подобри. В момента купуването на стикери на сухопътните граници на България не е задължително и контролът за наличието на винетки се осъществява единствено върху автомобилите, които напускат страната.
За да се промени този факт, в близките дни министърът ще инициира спешна среща между всички институции, които работят на територията на граничните пунктове. Целта е да се създадат добри условия чуждестранните граждани безпрепятствено да се снабдяват с винетки при влизане в България.
Министър Плевнелиев е съобщил, че през летните месеци контролът на всички институции ще бъде засилен, тъй като това е период, в който продажбата на фалшиви стикери се увеличава.
Към 30 юни т.г. продадените винетки възлизат на повече от 140 млн. лева, показват данни на Агенция "Пътна инфраструктура". Министър Росен Плевнелиев е проверил хода на строителството на 31 километра от магистрала "Марица", които трябва да бъдат завършени до 15 август. В момента там се полага износващ пласт асфалт и строителите са уверили, че ще се справят в срок.
Проблемен се оказва участък, на който е възникнало свлачище, но средства за отстраняването му са осигурени и по него ще започне работа. Министър Плевнелиев е съобщил, че в момента се преговаря за финансирането на пътен възел "Ново село", който ще осигури пряка връзка от магистрала "Марица" с Гърция.
Още 67 километра от магистралата между Оризово и Харманли, разделени в два лота, трябва да бъдат построени до юни 2013 г., е съобщил Росен Плевнелиев. Вече има ОВОС за основното трасе, а разрешителното за строеж се очаква да бъде издадено в началото на 2011 г. Началото на строителните работи се предвижда за март догодина.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 965