EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

14 млн.лв за реклама на българския туризъм

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

14 млн.лв за реклама на българския туризъм

mail15:00 | 11.11.2013прегледи 596 коментарикоментари 0


„За пръв път през 2014 г. туризмът е обособен като самостоятелна бюджетна политика“, каза министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев на съвместно заседание на Комисията по бюджет и финанси и Комисията по икономическа политика и туризъм, където се разгледа законопроектът за държавния бюджет на Република България за 2014 г. Основен ангажимент на държавата по нея е провеждане на национална реклама, съгласувана с браншовите организации по отношение на целеви за България пазари, за което от Централния републикански бюджет са предвидени 14 млн.лв.

Също така по ОП „Регионално развитие” се планира да бъдат финансирани проекти на стойност 18 млн.лв. Бюджетът по политика „Устойчиво развитие на туризма“ е в размер 4 млн. лв., като тя включва облекчен достъп и оптимизирана система за привличане на чуждестранни туристи на територията на България и превръщане на подходящото културно-историческо наследство в част от инфраструктурата на туризма.

През следващата година Министерството на икономиката и енергетиката ще обърне внимание и на Националния иновационен фонд (НИФ) като инструмент в подкрепа на инвестициите за изследователска и развойна дейност на иновативните фирми. „Този фонд не е провеждал конкурсни процедури през последните 3 години, като през 2014 г. от Централния републикански бюджет предвиждаме 20 млн.лв. за него“, заяви министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев.

Той представи на депутатите един бюджет, проектиращ политика на размразяване, икономическо възстановяване и растеж. Визията на Министерство на икономиката и енергетиката през 2014 г., министър Драгомир Стойнев дефинира в четири основни направления като политики: „Устойчиво икономическо развитие и конкурентоспособност“; „Ефективно външноикономическо сътрудничество“, „Устойчиво развитие на туризма“ и „Устойчиво и конкурентоспособно енергийно развитие“.

 

 

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg