EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

14 екипа ще проверяват 53 язовири

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

14 екипа ще проверяват 53 язовири

mail09:00 | 03.11.2010прегледи 580 коментарикоментари 0


Общо 53 язовира ще бъдат проверени за незаконни постройки от съвместни екипи на Министерството на околната среда и водите (МОСВ) и на Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ). Акциите ще са през ноември и декември и резултатите трябва да са ясни до края на януари 2011 г., съобщиха министрите Нона Караджова и Росен Плевнелиев, цитирани от БТА.
Екипите ще проверяват още дали има нерегламентирано изливане на отпадъчни води, нерегламентирани водоползвания, наличието на сметища, дали се спазват санитарно-охранителните зони, има ли строежи в чашите на язовирите.
Последващи проверки ще има през март и април следващата година, като тяхна цел ще бъде изпълнението на направените предписания.
Инспекциите ще се осъществяват от съвместни екипи от структурите на МОСВ и МРРБ. В тях ще участват представители на регионалните инспекции по околната среда и водите, на басейновите дирекции и на регионалните структури за строителен надзор. При необходимост ще се търси съдействието от общините и МВР.
"Едновременно 14 лъча от проверяващи ще тръгнат във всички части на страната", каза Росен Плевнелиев. Той съобщи, че заповедите за премахване на незаконни постройки около язовир "Ивайловград" са около 90, а заповедите за язовир "Искър" са 94. Очаква се до края на годината да бъдат премахнати над 20 незаконни постройки около "Искър", посочи министърът.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg