EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

13,4 млн. лева компенсации заради сушата

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

13,4 млн. лева компенсации заради сушата

mail06:32 | 02.11.2020прегледи 478 коментарикоментари 0


Управителният съвет на Държавен фонд „Земеделие“ утвърди финансов ресурс в размер на 13,4 млн. лева по de minimis за компенсиране на щетите от сушата през 2020 г. за стопаните от областите Бургас, Варна, Добрич, Сливен, Силистра, Шумен, Ямбол.

Земеделските производители, които ще бъдат подпомогнати са от гореизброените области, в които има  спад от над 30 % при реколтата от пшеница, царевица за зърно или фуражни култури. Размерът на подпомагането ще се определя въз основа на информацията за установените в заявленията им площи по СЕПП, съобразно проекта на специализирания слой "Площи, допустими за подпомагане" за кампания 2020 и/или резултатите от извършени проверки на място.

Финансовата подкрепа, която стопаните ще получат, е изчислена при единична ставка в размер на 20 лв./ха за всички култури.

Общият размер на помощта по схемата de minimis, която един земеделски стопанин може да получи е до левовата равностойност на 25 хил. евро за период от три последователни данъчни години.

Предстои Министерство на земеделието, храните и горите съвместно с Държавен фонд „Земеделие“ да изготвят указания за предоставяне на помощта.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg